Akupunktur

Ved Frogner Fysioterapi & Akupunktur benytter vi klassisk kinesisk akupunktur. Akupunktøren er utdannet ved Akupunkturhøgskolen 2002 til 2005 og er medlem av Akupunkturforeningen. Hun har praksiserfaring siden 2005. Akupunktøren har jobbet sammen med doktor Benli Zhang i flere år før hun startet på Frogner.

Vi benytter sterile engangsnåler fra HEGU AS, som har CE sertifisering og er produsert på fabrikker i Kina uten barnearbeid. Frogner Fysioterapi & Akupunktur er registrert og godkjent i Blodbanken.

Akupunktur er en ca 2000 år gammel medisinsk tradisjon fra Kina, som er utviklet gjennom empirisk metodikk (erfaringsbasert). Den er basert i Yin og Yang – begrepene som kan ses som to avhengige motpoler. De representerer balansen, rytmen, forandringen og veksten som finner sted i alle ting til enhver tid, både i universet og i menneskekroppen. Samspillet mellom Yin og Yang skaper energi som i kinesisk terminologi kalles Qi.

Qi sirkulerer i et kretsløp i kroppen som kalles meridianer (slik blod sirkulerer i blodårene). Det er 12 hovedmeridianer, og disse er knyttet opp til hvert sitt organ ( Mage, Lever, Nyre, Milt osv.) Når Qi – sirkulasjonen er god, er organer og meridianer i balanse og vi er friske! Sykdommer kan oppstå når det er ubalanse i energisirkulasjonen og mellom Yin og Yang. Hvis en ubalanse oppstår i et organ, kan symptomene manifestere seg andre steder på kroppen i henhold til meridianforløpet.

Ved å stikke nåler i spesielt utvalgte punkter som har funksjon i forhold til din plage, kan akupunktur både forebygge og behandle, noen ganger supplere. Etter 4. gangs behandling evaluerer vi behandlingsforløpet og prognosen. Akupunktur har langtidseffekt på opptil 6 måneder etter endt behandling.

Noen eksempler på tilstander der akupunktur kan være komplementerende og bidra positivt er ufrivillig barnløshet/infertilitet, energiløshet, migrene, pollenallergiske reaksjoner, uro og nedstemthet.

Kosmetisk akupunktur

Akupunktur er et spennende fag og har mange tilnærmingsmetoder. Kosmetisk akupunktur er en av dem. Kosmetisk akupunktur er en naturlig skjønnhetspleie. Ved å stimulere slappe områder i ansiktet og tone ned for kraftige muskelspenninger ( rynker), blir huden glattere. Akupunkturen gir bedre sirkulasjon i bindevevet og huden. Slik bedres elastikken og ansiktet får mer glød.  Kan kombineres med pressurmassasje av ansikt og hodebunn.

Foto Anders Aabel

 Cupping
Ved å lage vakuum i glasskopper og plassere dem på kroppen der man har smerter/ubehag, kan immunforsvar, blodsirkulasjon og avspenning av stive muskler oppnås. Som regel følges blæremeridianen på ryggen. Man kan også masserer med koppene. Dette er en del av kinesisk medisinsk tilnærming og gjøres ofte som tilskudd til eller alternativ til akupunktur. 

Lysakupunktur
Dette er en smertefri lysbehandling via akupunkturpunkter. Egner seg godt for barn og de med nåleangst. Kan bidra til å styrke immunforsvaret, dempe smerter, få sår til å gro fortere, bedre lungefunksjon og hjelpe kroppen til å «kaste ut» infeksjoner.

Mer om akupunktur